Cum se înființează un sediu secundar
Dacă aţi ajuns la momentul la care trebuie să înfiinţaţi un sediu secundar pentru firma dumneavoastră ne bucurăm, pentru că acesta reprezintă un pas foarte important. Un al doilea punct de lucru deschis sugerează faptul că resursele vă permit să vă extindeţi şi sunteţi pregătiţi să oferiţi serviciile dumneavoastră unui public mai larg.
City Square vă poate ajuta la înfiinţarea unui sediu secundar
Procedura de înfiinţare a sediului secundar este una destul de minuţioasă iar firma noastră de contabilitate din București, prin serviciile oferite, vă poate scăpa de stresul şi timpul pierdut pentru depunerea documentaţiei. Însă, înainte să luaţi o asemenea decizie, vă recomandăm să faceţi o analiză amănunţită a resurselor pe care le deţine compania dumneavoastră, a implicării financiare pe care o necesită un sediu secundar şi să încercaţi să previzionaţi cu o acurateţe cât mai mare beneficiile pe care acesta vi le poate aduce. Trebuie să fiţi siguri că merită să investiţi într-un sediu suplimentar şi că puteţi nu numai să-l înfiinţaţi, ci şi să-l susţineţi pe mai departe. În acest sens, vă putem ajuta să cuantificaţi resursele şi costurile, să le analizaţi iar specialiştii noştri vă pot spune cu certitudine dacă opţiunea dumneavoastră este sustenabilă. Odată ce aţi luat decizia în AGA sau ca Asociat Unic, ne putem ocupa, în locul dumneavoastră, de înregistrarea sediului la Registrul Comerţului şi la ANAF.
Acte ce trebuie depuse la Registrul Comerţului şi ANAF
Pentru înregistrarea la Registrul Comerţului a sediului secundar, vom avea nevoie de o serie de documente:
- Declaraţia semnată de către asociaţi/administratori/membri ai directoratului că persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare din punct de vedere sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii;
- Decizia în original a asociatului unic/Consiliului de administraţie/directoratului sau Hotărârea AGA cu privire la înfiinţarea sediului secundar;
- Documente care să ateste dreptul de folosinţă asupra spaţiului destinat sediului secundar;
- Avizele pentru schimbarea destinaţiei imobilelor sau cele prevăzute de legi speciale, dacă sunt necesare;
- Dovezile de plată a următoarelor taxe:
- Taxele de registru (45 lei);
- Un procent aplicat taxei de registru – 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin (27 lei) sau
- Taxa pentru fiecare sediu autorizat pe baza declaraţiei pe proprie răspundere (72 lei);
- Taxa de publicare în Monitorul Oficial, dacă se impune acest lucru.
La acestea se va adăuga Cererea de înregistrare, furnizată de Registrul Comerţului.
După verificare şi aprobare, vom obţine Certificatul Constatator ce dovedeşte înfiinţarea sediului, însoţit de un Certificat de menţiuni iar în termen de 30 de zile sediul trebuie declarat şi la ANAF. Dacă în decursul acestor 30 de zile declaraţia nu va fi depusă la ANAF, firma este pasibilă de amendă contravenţională. La sediul Administraţiei fiscale vom depune:
- Declaraţia de înregistrare fiscală a sediilor secundare;
- Certificatul de înregistrare;
- Certificatul constatator eliberat de Registrul Comerţului referitor la înfiinţarea sediului secundar;
- Dovada deţinerii dreptului de proprietate asupra sediului secundar;
- Actul de identitate al reprezentantului legal al firmei.
Pentru mai multe detalii şi sfaturi pe această temă, ne puteți contacta şi apela la serviciile consultanţilor noştri.
Sursa foto: pixabay
Leave a Reply